ponedjeljak, 6. listopada 2014.

Sharlotka - ruski kolač sa jabukama





Ako me pratite na facebooku onda već znate da sam krenula na ruski :)
Odmah sam poželjela isprobati i neki slatki recept, a kako nam je sezona jabuka izbor je pao na ovaj jednostavan kolač.
Jesen nam je stigla, razne vrste jabuka su preplavile tržnice pa svakako isprobajte ovaj divan, sočan kolač.
Recept sam pronašla na jednom od dražih stranih blogova Smitten Kitchen i original možete pronaći ovdje.




Sharlotka

6 jabuka (koristite kiselije jabuke )
3 veća jaja
170gr šećera
1 burbon vaniln šećer
130gr brašna
pola žličice cimeta


Zagrijte pećnicu na 180C.
Dno kalupa 26cm obložite papirom za pečenje i premažite maslacem dno i stranice kalupa.

Jabuke ogulite i narežite na srednje kockice ili ploškice, ne presitno.
Narezane jabuke prebacite u kalup i rasporedite.

Miksajte jaja i šečer i burbon vanilin šećer dok smjesa ne postane gusta i blijeda.
Umiješajte brašno i cimet sa spatulom dok se ne sjedini.
Prelijte smjesu preko jabuka, protresite kalup da smjesa uđe između jabuka pa poravnajte sa spatulom.
Pecite 55-60 minuta, provjerite čačkalicom.

Ostavite da se malo ohladi pa posipajte šećerom u prahu i uživajte.


Broj komentara: 8: